Uforklarlige fotos
Galleri 2

Blandt Medjugorjes undere og uforklarlige hændelser er også en lang række fotos taget af pilgrimme i byen.

Der er gennem tiden taget utallige mirakuløse eller i hvert fald uforklarlige fotos i Medjugorje. Nogle er "stærkere" og mere oplagt uforklarlige end andre, og www.medjugorje.dk overlader dem i hvert enkelt tilfælde til den enkelte beskuers egen dømmekraft og skelneevne.

Kun en enkelt mulig forklaring bør man være varsom med at bruge. Det er muligheden af, at det hele er fup og fidus. Langt hovedparten af billederne her (om ikke endda dem allesammen) er taget af helt almindelige pilgrimme, der af hengivenhed over for Jomfru Maria ofte har brugt store beløb, bragt store ofre og er rejst tusindvis af kilometer for at nå Medjugorje.

For den type mennesker er det sidste de ønsker at bringe Jomfru Maria eller Medjugorje i miskredit ved bevidst at forfalske fotos og offentliggøre dem som mirakuløse eller i hvert fald uforklarlige. Hertil kommer, at adskillige af disse billeder kom frem allerede i firserne, da de tekniske muligheder for at manipulere med fotos ikke var nær så gode som i dag.

I denne ånd overlader vi det til enhver at danne sig sin egen mening om billederne.

     
  Først efter at filmen var fremkaldt, trådte denne stråle af lys frem på billedet fra Korsbjerget. Medlemmer af fotografens pilgrimsgruppe ses i lysets udkant til højre.


  Amerikaneren Joseph L. Hooker havde bedt for et mirakel, der kunne bekræfte ham i, at åbenbaringerne var ægte. Som svar fik han denne skyformation over Korsbjerget.


 
     
  Bue af grønt lys over netop den plet på Åbenbaringsbjerget, hvor seerne siger, at Jomfru Maria vil efterlade et permanent tegn som det definitive bevis for åbenbaringerne.


  Theresa Martin fra Los Gatos, Californien, tog dette foto af Vicka den 10. oktober 1988. Bogen foran Vickas hjerte hedder "Bed med hjertet". Se også Lukas 2 : 35.


 
     
  Pilgrimme i Medjugorje ser direkte op på solen, som pulserer og roterer rundt om sin akse som vist på billedet til højre. Besøgende i Medjugorje frarådes dog at udfordre skæbnen og se op på solen i enhver situation: Sker miraklet, vil folk også få øje på det, og først da er det ufarligt at se på solen med det blotte øje. Indtil det sker, skal man lade være.


 
     
  Stråler ud fra solen danner kors. Fotografer har dog påpeget, at refleksioner sagtens kan forekomme og udgøre en ganske naturlig forklaring på billeder af denne karakter.


 
     
  I dette format ses Jomfru Maria kun svagt som en silhouet af lys mellem kirkens to tårne. I større format er også et mørkt M midt på silhouetten ganske tydeligt at se.


  Dette foto af Jomfru Maria på et rosenblad blev taget af forfatterne til bogen "Morning Star Over America" i et fly over Atlanterhavet på vej til Medjugorje i 1989.


 
     
  Tony fra Santa Barbara, Californien, brugte telelinse på cirka to kilometers afstand, da han i marts 1995 spontant så den hvide skikkelse til venstre som Jomfru Maria.


  Igen er afstanden til den lyse skikkelse stor, men dette foto har gennem årene fået halvofficiel status ved det, at det bliver solgt som postkort i Medjugorjes souvenirshops.


 
   
  På en ellers skyfri påskedag i 1990 kom denne karakteristiske formation pludselig sejlende hen over Åbenbaringsbjerget. Omkring 50 mennesker så den, heriblandt Joseph L. Hooker (billedet til venstre) og Bridget G. Hylak (billedet til højre), begge pilgrimme fra USA.


 
Få automatisk besked om alle nyheder og opdateringer.
Tilmeld dig vores nye nyhedsmail på forsiden af
Profetis hjemmeside på www.profeti.dk og klik på OK.
Foreningen Profeti udleverer ikke din e-mail adresse til andre.

 
Send forslag og kommentarer til: mail@profeti.dk
 
Nope.dk - Danmarks Effektive Portal