Uden tålmodighed og bøn
er der intet der kan virke

Før sit bryllup den 26. januar 2002 gav Vicka dette interview, hvori hun går i dybden med sit gamle tema om, at vejen til lykke og fred er at søge Guds vilje af hele sit hjerte. Ved indgangen til et helt nyt kapitel af sit liv fortæller Vicka desuden om sit syn på, hvordan et godt ægteskab ser ud.

Kilde: www.childrenofmedjugorje.com
Interviewere: Denis Nolan og Søster Emmanuel Maillard

Vicka, hvordan ser du på denne ægteskabets vej, som du har valgt?

"Se! Hver gang Gud kalder os, må vi i dybet af vore hjerter være parat til at besvare det kald. Jeg har forsøgt at besvare Guds kald ved at formidle budskaberne i de seneste 20 år. Jeg gjorde det for Gud og for Jomfru Maria. I de seneste 20 år har jeg gjort det alene, og intet vil forandre sig nu bortset fra, at jeg nu vil gøre det i en familie-situation".

"Gud kalder mig til at stifte en hellig familie, en familie for Gud. I ved, jeg har et stort ansvar over for folk. De søger efter rollemodeller, eksempler at følge. Så jeg ønsker at sige til de unge mennesker: Vær ikke bange for at forpligte jer selv på ægteskabet, at vælge ægteskabets vej".

"Men for at være på den sikre side på jeres vej, hvad enten I er alene eller gift, ligger det vigtige i at sætte Gud først i jeres liv - at begynde dagen med bøn og slutte dagen med bøn. Et ægteskab, hvor der ikke er bøn, er et ægteskab der ikke holder - det er tomt. Hvor der er kærlighed, er der alting. Men én ting må understreges: Kærlighed, ja, men hvilken kærlighed? Kærlighed til Gud først. Dernæst kærlighed til det menneske, som du skal leve dit liv sammen med".

"Dernæst må du ikke forvente, at alt bliver let og rosenrødt på livets rejse. Nej. Når små ofre bliver nødvendige, må du altid tilbyde dem til Gud af hele dit hjerte. Sig hver dag tak til Gud for alt, hvad der er sket den dag. Det er derfor jeg siger: Kære unge mennesker, kære unge par: Vær ikke bange! Gør Gud til den vigtigste i jeres familie, gør Ham til jeres families konge, sæt Ham først, og Han vil velsigne jer - og ikke bare jer, men også alle dem, der kommer jer nær".

Vil du blive ved at bo i Medjugorje efter dit bryllup?

"Jeg kommer til at bo nogle få kilometer herfra, men jeg går ud fra, at jeg vil være på min post de fleste morgener (på trappen foran sit barndomshjem, hvor hun gengiver Jomfru Marias budskaber, red.). Jeg behøver ikke at forandre min mission, jeg ved godt hvor jeg hører hjemme! Det vil mit ægteskab ikke ændre noget ved".

Nu gifter du dig med Marijo. Hvad kan du fortælle os om ham?


"Det er vanskeligt for mig at tale om ham, men der er en ting, der er sikker imellem os, og det er bøn. Han er virkelig en mand af bøn. Han er en god og dygtig mand. Han er en meget dybsindig mand, hvad jeg synes er meget smukt. Og vores forhold er virkelig godt. Der er virkelig kærlighed imellem os, og lidt efter lidt vil vi så bygge på det".

Hvordan kan en kvinde vide, hvem hun skal gifte sig med?


"I ved: Med bøn er det sikkert, at Jesus og Jomfru Maria er parat til at svare dig. Hvis du spørger i bøn, hvad din opgave er, vil Herren med sikkerhed svare. Du må have den rigtige indstilling, og du må ikke forhaste dig. Du må ikke fare for hurtigt frem og sige til dig selv, når du ser den første, der kommer forbi, at der er den rigtige for mig".

"Du må tage dig din tid. Bed og vent på Guds tid, som er den rigtige tid. Du bliver nødt til at være tålmodig og vente på, at Gud sender dig den rigtige. Tålmodighed er meget vigtigt. Vi har det alle med at miste tålmodigheden, vi farer for hurtigt frem, og når vi så har taget fejl, siger vi ´Men hvorfor, Gud, han var alligevel ikke den rigtige for mig´. Og det er sandt, han var ikke den rigtige for dig, du skulle have været tålmodig. Uden tålmodighed og bøn er der intet, der kan virke. Vi må være mere tålmodige og mere åbne for, hvad Gud ønsker af os".

"Og når vi så har fundet den rigtige at gifte os med, og den ene eller den anden er bange for at forandre sit liv og siger til sig selv ´Nej, det er lettere på min egen måde´, så har han eller hun en frygt inde i sig selv. Først må vi frigøre os fra alt, hvad der bekymrer os indvendigt, og så kan vi gøre hvad Gud ønsker. Vi kan ikke bede om en gave fra Gud, når vi har en stor blokering indeni: Vi vil aldrig modtage denne gave, fordi vi ikke er klar til den indvendigt".

"Gud har givet os frihed. Han har også givet os evnen til at have den rigtige indstilling, så vi må befri os fra vores blokeringer. Dernæst er det op til os, om vi er frie eller ej. Vi har det alle med at sige ´Gud, gør dit, Gud, gør dat´. Gud handler naturligvis, men jeg må selv samarbejde med Ham og være villig til det".

Spurgte du Jomfru Maria til råds om dit bryllup?


"Men ser I: Jeg er som alle andre. Gud gav mig fri vilje. Jeg må vælge med hele mit hjerte. Det ville være alt for nemt, hvis Jomfru Maria sagde til os ´Gør sådan og sådan´. Gud har givet os alle store indre gaver, så vi gennem bøn kan forstå hvad Han har forberedt for os".

Mange munke og nonner har set dig som deres "ideal" i Medjugorje. Nu ser de, at du bliver gift. Har du noget at sige til dem?

"Ser I, gennem disse 20 år har Gud kaldet mig til at være et instrument i Hans hænder på denne måde (som single). Hvis jeg repræsenterede et ideal for de mennesker, er der intet, der har forandret sig nu! Jeg kan ikke se forskellen. Hvis folk tager nogen som et eksempel, må denne person også blive tilladt at besvare Guds kald. Hvis Gud nu ønsker at kalde mig til at stifte en familie, en hellig familie, er det fordi Gud ønsker det eksempel, og det kald må jeg så besvare".

"I vore egne liv må vi ikke se for meget på, hvad de andre omkring os gør, men nærmere se ind i os selv og gennem bøn finde ud af hvad Gud kalder os til. Han kaldte mig til at leve på den måde i 20 år, nu kalder Han mig så til noget andet, og jeg må takke Ham".

"I dag har Gud brug for eksempler på gode familier, og jeg tror, at Jomfru Maria ønsker at gøre mig til et eksempel på den måde nu. Det er ikke ved at se på andre, at vi vil finde eksemplet - det vidnesbyrd, som Gud forventer at vi giver - men ved at hver enkelt lytter til Guds personlige kald. Det er det vidnesbyrd, vi kan give! Vi må ikke søge vores egen tilfredsstillelse eller gøre hvad vi lige selv har lyst til. Nej, vi må gøre hvad Gud ønsker, at vi skal gøre".

"Nogle gange er vi for bundet til det, som vi selv ønsker, og ser for lidt på hvad Gud ønsker. På den måde kan vi leve hele vores liv og tillade tiden at gå - kun for til sidst at få at se, at vi tog fejl. Tiden er gået, og vi har intet udrettet. Men det er i dag, at Gud giver dig øjne i dit hjerte og øjne i din sjæl, så du kan se og ikke spilde tiden. Denne tid er nådens tid, men det er en tid, hvor vi må vælge og for hver dag være mere besluttede på den vej, som vi har valgt".
 
Få automatisk besked om alle nyheder og opdateringer.
Tilmeld dig vores nye nyhedsmail på forsiden af
Profetis hjemmeside på www.profeti.dk og klik på OK.
Foreningen Profeti udleverer ikke din e-mail adresse til andre.

 
Send forslag og kommentarer til: mail@profeti.dk
 
Nope.dk - Danmarks Effektive Portal