Vicka: Vi må bede
for USA og for Irak


Jomfru Maria ser rimeligt tilfreds, men ikke meget tilfreds ud for tiden, siger seeren, der har snart 22 års daglig erfaring i at læse hendes ansigtsudtryk. Jeg beder for USA og for Irak, og hvis Bush kom til byen, ville jeg ikke have et særligt budskab til ham, for Jomfru Maria elsker alle med den samme kærlighed, siger Vicka.


Det kunne godt være bedre, men dog også betydeligt værre.


Sådan lyder essensen, når Medjugorje-seeren Vicka Mijatovic i disse dage bliver spurgt, om Jomfru Maria ser tilfreds ud under sine daglige åbenbaringer for hende.

"På mig virker hun rimelig tilfreds. Jeg kan ikke sige, at hun er vældig tilfreds, men rimelig tilfreds. Jeg kan jo læse hendes ansigt, ligesom du og jeg kan se hinandens ansigter nu", siger Vicka i et aktuelt interview med den franske nonne Søster Emmanuel Maillard, der bor i Medjugorje og er en af hovedkræfterne bag den vigtige internetside childrenofmedjugorje.com.

Jomfru Maria ser rimeligt tilfreds, men ikke meget tilfreds ud for tiden, siger seeren, der har snart 22 års daglig erfaring i at læse hendes ansigtsudtryk. Jeg beder for USA og for Irak, og hvis Bush kom til byen, ville jeg ikke have et særligt budskab til ham, for Jomfru Maria elsker alle med den samme kærlighed, siger Vicka.

Jomfru Maria elsker alle lige højt

I interviewet bliver Vicka også spurgt om, hvad hun ville sige til den amerikanske præsident Bush, hvis han pludselig skulle komme på besøg i Medjugorje:

"Hvad jeg kan sige er dette: I øjeblikket beder jeg for Irak og for USA. Hvad enten Bush kommer eller ej, fortæller jeg sandheden sådan som den er. Ser du, hvis han kom nu, ville jeg ikke fortælle ham særlige ord, for som Jomfru Maria har sagt, elsker hun alle med den samme kærlighed. Det prøver jeg også at gøre: At elske alle på den måde, som Jomfru Maria gør det", siger Vicka i interviewet.

"Hvad enten Bush eller én som Saddam Hussein kom hertil, ville jeg sige det ene, at de bør handle i overensstemmelse med deres samvittighed. Det er det. Hvad angår resten, beder vi blot. Vi beder og anbefaler dem til Jomfru Maria, så at hun må kunne hjælpe", siger Vicka.

Vicka sammenholder også situationen i dag med situationen op til den bosniske borgerkrig, der varede i tre og et halvt år fra foråret 1992:

"Jomfru Maria taler aldrig om krig. Og du ved meget vel, at vi havde en krig her, Søster. Til mig gav Jomfru Maria aldrig et budskab om, at der ville blive krig her. Men jeg kunne se på hendes ansigt og fremtræden, at hun var i dyb smerte. Og lidt efter lidt kom så krigen".

"Ikke desto mindre skræmte hun os aldrig ved at sige, at krigen ville starte, og at vi skulle gøre det ene eller det andet. Men så mange gange før krigen begyndte, sagde hun - ganske som nu - at krige kunne stoppes igennem vores bøn og vores faste. Derfor må vi hjælpe hende med bøn og med faste, så disse krige ikke finder sted", siger Vicka, der her refererer til Jomfru Marias seneste månedlige budskab:

"Kære børn, også i dag kalder jeg jer til at bede og faste for fred. Som jeg har sagt allerede og nu gentager for jer, mine børn: Kun med bøn og faste kan også krige stoppes. Fred er en dyrebar gave fra Gud. Søg, bed, og I vil modtage den. Tal om fred og bær freden i jeres hjerter. Plej den som en blomst, der har brug for vand, ømhed og lys. Vær dem, der bærer freden til andre. Jeg er hos jer og går i forbøn for jer alle. Tak fordi I har besvaret mit kald", sagde Jomfru Maria i sit budskab fra den 25. februar.

"I lang tid har Jomfru Maria bedt om, at vi beder Rosenkransen. Alting afhænger af os og af den måde vi lytter til paven på", siger seeren.

Hjertet må renses før freden kan komme

Vicka bliver desuden spurgt om, hvad sand fred egentlig er, og om denne sande fred er guddommelig eller bare menneskelig:

"Som Jomfru Maria allerede har fortalt os, er det første vi må gøre at rense os fra alle negative følelser i hjertet - rense vore hjerter fra alle negative ting. Og dernæst bede om fredens gave fra Jomfru Maria. Når jeg med hjertet beder Jomfru Maria om at give mig sand fred, så giver hun mig den! Men bed med tillid og med kærlighed, og bed også om at blive forandret".

"Fred kommer ikke bare som et ord. I dag er der så mange, der siger: Jeg ønsker fred, jeg ønsker fred! Men det er bare ord. Vi må sige: Jeg ønsker at blive forandret, jeg ønsker at rense mit hjerte, og med denne indre renselse kommer freden ind i mit hjerte", siger Vicka.

Godt og vel to måneder efter fødslen af sit første barn, datteren Marija Sofija, annoncererer Vicka desuden i interviewet, at hun nu "snart" vil være tilbage på trappen op til sit barndomshjem, hvorfra hun i årevis utrætteligt har bragt Jomfru Marias ord og kærlighed videre til pilgrimmene. Hun har været savnet og sætter ingen dato på, men medlemmer af Vickas familie regner selv med, at seeren til maj er tilbage på hvad mange har set som en trappe til Himmelen.

"Jeg tror, at jeg snart er tilbage på min trappe. Det vil også blive en stor glæde for mig. Jeg er lykkelig sammen med min familie, men jeg vil også gerne sige, at det at være sammen med pilgrimmene også er en stor fryd -- en fryd, der fylder mit hjerte. At give Jomfru Marias budskaber videre til dem og at være i stand til at give andre den kærlighed, som Jomfru Maria har givet til mig", siger Vicka.

 

Få automatisk besked om alle nyheder og opdateringer.
Tilmeld dig vores nye nyhedsmail på forsiden af
Profetis hjemmeside på www.profeti.dk og klik på OK.
Foreningen Profeti udleverer ikke din e-mail adresse til andre.

 
Send forslag og kommentarer til: mail@profeti.dk
 
Nope.dk - Danmarks Effektive Portal