Tusinder i Medjugorje på
åbenbaringernes 21-årsdag

Pilgrimme fra hele verden var med, da Medjugorje i starten af ugen fejrede 21-årsdagen for Jomfru Marias første åbenbaringer i byen. I sit årlige budskab til seeren Ivanka appellerede Jomfru Maria til alle om at bede for fred.

Årsdagen for Jomfru Marias første åbenbaringer i Medjugorje blev endnu en gang et stort tilløbsstykke.

De første bulletiner fra byen fortæller om vidunderlige dage, hvor pilgrimme fra alle dele af verden sammen nød Medjugorjes uforlignelige fred.

“I dag er hele landsbyen fuld af pilgrimme fra hele verden. Alle er her for at takke Jomfru Maria for at komme til os og begynde at tale til os denne dag for 21 år siden. På vejen ned ad Korsbjerget var der en konstant strøm af mennesker, der gjorde det svært at komme ned".

"Hele natten igennem kunne man se lommelygterne fra folk, der gik op ad bjerget, og også op ad Åbenbaringsbjerget”, skriver amerikaneren Ana Shawl i en e-mail til seeren Ivans bedegruppe på internettet.

Billedet herover viser seerne Marija og Ivan under Jomfru Marias åbenbaring for dem den 25. juni.

“Folk synger og spiller guitar i gaderne, og de beder Rosenkransen så højlydt, at de kan høres langt væk. Det er den dejligste fornemmelse”, rapporterer Ana Shawl, der også kan fortælle, at Jomfru Maria under en offentlig åbenbaring for Ivan kort forinden havde bedt alle om at bede “for fred i vore familier – fred, fred, fred”.

Samme kald udstedte Jomfru Maria i sin åbenbaring for seeren Ivanka, der siden 1985 har set Jomfru Maria én gang om året, nemlig den 25. juni, der er årsdagen for Jomfru Marias første åbenbaring for alle Medjugorjes seks seere.

“Kære børn, vær vedholdende i bøn. Bed for fred, fred, fred”, sagde Jomfru Maria i år til Ivanka.

Sognets informationskontor fortæller desuden, at Ivankas åbenbaring varede i seks minutter, som Jomfru Maria blandt andet brugte til at fortælle Ivanka flere detaljer om sit liv.

Som det også har været tilfældet tidligere, fandt Ivankas åbenbaring også i år sted uden at andre end seerens egen familie var til stede.

Dagen forinden havde cirka 4000 mennesker deltaget i den årlige fredsmarch (foto herover). De dannede en kilometerlang række, der i bøn bevægede sig de 13 kilometer til Medjugorje fra nabobyen Humac. Fredsmarchen er en tradtion, der daterer sig tilbage fra krigsåret 1992, da udenlandske pilgrimme stablede den første march på benene i dette hjørne af Bosnien-Hercegovina.

Forud for jubilæumsdagene havde Medjugorjes sognebørn fået arrangeret, at turen op og ned ad Åbenbaringsbjerget nu inviterer til at bede hele Rosenkransen. Igennem mange år har 10 bronzerelieffer med bibelske motiver inspireret mange, der bad Rosenkransens to første dele på bjerget, men Rosenkransen har altid bestået af tre dele i alt, og de fem bronzerelieffer, der hidtil har manglet, er nu også kommet på plads.

 

Få automatisk besked om alle nyheder og opdateringer.
Tilmeld dig vores nye nyhedsmail på forsiden af
Profetis hjemmeside på www.profeti.dk og klik på OK.
Foreningen Profeti udleverer ikke din e-mail adresse til andre.

 
Send forslag og kommentarer til: mail@profeti.dk
 
Nope.dk - Danmarks Effektive Portal