Data fra ekspert støtter Vicka
i sag om angrebet åbenbaring


Vicka kom under dobbelt beskydning under en omdiskuteret åbenbaring for mange år siden: Først angreb en franskmand hendes øje med en finger, og siden prøvede et TV-program at gøre Vickas reaktion til bevis for, at åbenbaringerne ikke er ægte. Nu siger en tjekkisk ekspert, at kritikken ignorerer videnskabelige fakta.


Et ofte fremført og meget udbredt kritikpunkt mod åbenbaringerne i Medjugorje strider mod eksperters og forskeres viden og har derfor ingen hold i virkeligheden.

Så skarpt konkluderer en tjekkisk fysiker, ingeniør og ekspert i det menneskelige øjes funktioner, som netop har undersøgt den bizarre hændelse, der overgik Medjugorje-seeren Vicka under åbenbaringen den 14. januar 1985 (foto til venstre).

Under denne åbenbaring gik en fransk lastbilchauffør til angreb på Vicka, da han pludseligt førte to fingre direkte ind mod seerens øje. Vicka måtte siden finde sig i, at en engelsk TV-film (vist i adskillige lande) gjorde hendes beherskede reaktion på angrebet til "bevis" for, at åbenbaringerne i Medjugorje ikke er ægte. Vicka reagerede ved at lukke sine øjne et kort øjeblik - og ved at bevæge sit hoved halvanden centimeter.


Kritikken i TV-filmen "The Miraculous Apparitions" gik siden hen på, at Vicka ikke kunne være i åndelig ekstase, når hun kunne reagere på franskmandens finger. Personer i åndelig ekstase registrerer ikke indtryk udefra, og seerne i Medjugorje har under eksperimenter for eksempel ikke reageret på at blive stukket med nåle eller lyst ind i hovedet med 1000 Watt-lamper. Mirjana har desuden set lige ind i Solen.

Alligevel ville franskmanden lave sit eget eksperiment, men både dét og den efterfølgende kritik af åbenbaringerne bliver nu fejet af bordet af den 68-årige tjekkiske ekspert Frantisek Mracek, der efter studier i teoretisk fysik blev ingeniør og senere kastede sig over forskning i det menneskelige øjes virkemåde.

Kritik i strid med videnskabelige fakta


Frantisek Mracek har nøje studeret en videofilm med den famøse åbenbaring. Et videobånd optager 25 billeder i sekundet, og tjekken har studeret hele filmen som rækker af enkeltstående billeder. Mracek kalder filmen et bevis for, at TV-programmets kritik af åbenbaringerne i almindelighed og Vicka i særdeleshed er helt ubeføjet og i strid med videnskabelige kendsgerninger.

I sin nye rapport om sagen skriver Mracek, at Vicka lukker øjnene adskillige sekunder senere, end hun ville have gjort, hvis reaktionen havde været bevidst og afledt af en fornemmelse af fare. Han hæfter sig desuden ved, at Vickas ansigtsudtryk er uforandret gennem hele åbenbaringen - og ved, at Vickas hoved kun bevægede sig 14 millimeter. Hvis Vicka bevidst flyttede hovedet for at undgå at få en finger i øjet, ville hun have bevæget hovedet betydeligt længere væk, siger Frantisek Mracek.

Den tjekkiske ekspert peger også på, at Vickas hoved efter den korte bevægelse vendte tilbage til præcis den samme position som det havde haft før franskmandens angreb. Frantisek Mracek forklarer præcisionen med elasticiteten i nakkemusklerne: Kun i kraft af den kunne Vickas hoved vende tilbage til præcis samme sted.

"Hvis bevægelsen med hovedet havde været en følge af fare, ville hovedet ikke have vendt tilbage til sin tidligere position, men ville have flyttet sig langt længere væk. Det betyder, at de muskler der holder hovedet ikke fik en bevidst kommando fra hjernen om at dreje hovedet væk som følge af en fornemmelse af fare, men at hovedet derimod vendte tilbage som følge af musklernes elasticitet".


Vickas forklaring holder vand

Frantisek Mracek påviser også, at det ligeledes var uberettiget, da TV-filmen beskyldte Vicka for at lyve om situationen. Efter åbenbaringen spurgte TV-holdet Vicka, om hun ikke var blevet bange under åbenbaringen. Hertil svarede Vicka nej.

Seeren blev herefter spurgt, om der ikke var sket usædvanligt under åbenbaringen, og hertil svarede Vicka, at Jomfru Maria havde haft Jesus-barnet på armen, og at Vicka havde fået den tanke, om Jesus mon kunne falde ned af hendes arm. Det blev i TV-filmen gjort til, at Vicka havde været bange under åbenbaringen - og til, at hun havde prøvet at forklare sin frygt med, at Jomfru Maria havde været ved at tabe Jesus på gulvet.

"Også hvad angår Vickas forklaring er TV-filmens oplysninger usande", skriver Frantisek Mracek, før han konkluderer:

"TV-filmens forklaring på Vickas reaktion er baseret på naive reflektioner, der ikke på blot mindste måde tager højde for almindeligt kendt fysisk og biofysisk viden".

 


Få automatisk besked om alle nyheder og opdateringer.
Tilmeld dig vores nye nyhedsmail på forsiden af
Profetis hjemmeside på www.profeti.dk og klik på OK.
Foreningen Profeti udleverer ikke din e-mail adresse til andre.

 
Send forslag og kommentarer til: mail@profeti.dk
 
Nope.dk - Danmarks Effektive Portal