Sidste Medjugorje-seer gift
med ung italiensk historiker


Efter Jelena Vasiljs bryllup med en italiensk kirkehistoriker er alle seerne nu gift. Ganske som Vicka markerede Jelena sit bryllup ved at tale dybsindigt om ægteskabet.

30-årige Jelena Vasilj var i centrum ved Medjugorjes sidste storstilede seer-bryllup den 24. august. Hun giftede sig med historikeren Massimiliano Valente, som hun mødte, da de begge læste kirkehistorie i Rom, hvor parret også vil bosætte sig. 500 gæster fyldte Sankt Jakobs Kirke, hvor seeren Marija Pavlovic-Lunetti og hendes mand Paolo fungerede som brudeparrets vidner.

Fra hun var 10 til hun var 22 år gammel havde Jelena den gave, at hun hørte Jomfru Marias stemme i sit hjerte. Gennem Jelena og hendes veninde Marijana opbyggede Jomfru Maria to bedegrupper for Medjugorjes unge.

Særligt Jelena udviklede sig herefter snart til en dybsindig mystiker, der havde mangt og meget at fortælle om en verden, som det kun er få forundt at erfare så direkte som hun.

Det var derfor ikke så overraskende, at Jelena - ganske som Vicka tidligere på året - kunne løfte sløret for nogle dybe tanker omkring det at være gift. Det gjorde hun blandt andet i en samtale med den franske nonne Søster Emmanuel Maillard:

- Jelena, jeg ved, at du er fuldkommen åben over for Guds vilje i dit liv. Hvordan kom du frem til, at din vej var ægteskabet frem for en anden vej i livet?

"Jeg kan stadig se skønheden ved begge liv, og jeg bliver på en måde ved at være tiltrukket af livet som nonne. Det er et meget smukt liv, og det kan jeg sige i al åbenhed foran Massimiliano".

" Jeg må også sige, at jeg er en lille smule ked af, at jeg ikke vil leve det ideal, som livet som nonne er. Men jeg oplever, at jeg jeg vokser igennem samværet med et andet menneske".


"Massimiliano hjælper mig til at blive den, som jeg er beregnet på at blive. Måske er jeg førhen blevet givet muligheden for at vokse åndeligt, men dette forhold hjælper mig særdeles meget til at vokse som menneske, og til at udvikle nogle andre dyder. Det hjælper mig med at gøre min tro mere konkret. Førhen var jeg ofte opslugt af mystiske oplevelser, og jeg levede i en form for åndelig fryd. Nu oplever jeg, at jeg i kraft af samværet med et andet menneske bliver kaldt tilbage til korset, og jeg oplever, at mit liv bliver mere modent".

- Hvad mener du med "at blive kaldt tilbage til korset"?

"En vis form for død er nødt til at finde sted, når man er gift. Ellers er man meget selvisk i sin søgen efter den anden. Så kan man blive skuffet - specielt hvis man forventer, at den anden vil fjerne ens frygt eller løse ens problemer. Jeg tror, at jeg i begyndelsen nærmede mig den anden som en form for tilflugtssted. Men heldigvis har Massimiliano aldrig ønsket at være et tilflugtssted, hvor jeg kunne gemme mig. Jeg tror, at kvinders inderste er meget følelsesbetonet, og at vi derfor leder efter en mand, der på en måde vil give næring til vores følelser. Men hvis det fortsætter sådan, er vi stadig små piger og vil aldrig blive voksne".

"Vi mødte hinanden for tre år siden, da vi begge læste kirkehistorie i Rom. At have et forhold til ham var meget udfordrende. Han kan være meget dedikeret og konstant i sin facon. Han har altid været meget seriøs og realistisk omkring sine beslutninger, mens jeg let kan blive draget væk".


"Massimiliano har meget smukke dyder, og jeg blev særligt tiltrukket af ham, fordi renhedens dyd (afstandtagen fra sex før ægteskabet, red.) var ham så kær og betød så meget for ham. Jeg fik så stor respekt for ham, og jeg så, hvordan han foretrak de gode ting ved mig så mange gange. Når man er kvinde, tror jeg, at det at have en mands respekt kan være en meget helbredende oplevelse, fordi verden i almindelighed ser på kvinden som et objekt".

- Hvilken tilgang vil du anbefale for unge mennesker, der er forelskede og tænker på at gifte sig?

"Forholdet starter med en form for tiltrækning, og den skal man ikke ignorere. Men det må gå videre end som så. Hvis man ikke lader sig selv og sine egne ønsker træde til side, forsvinder denne fysiske eller kemiske energi meget hurtigt, og så er der ingenting tilbage".

"Blind forelskelse blokerer dig fra at se den andens virkelige skønhed, men mænd og kvinder ville sandsynligvis ikke gifte sig, hvis Gud ikke gav dem den gave! Så på en måde ser vi Forsynet arbejde her".

"Jeg mener desuden, at renhed er den gave, der hjælper parret til virkelig at elske hinanden, for deres renhed forplanter sig til alle dele af parrets liv sammen. Hvis man ikke lærer, hvordan man respekterer den anden, går forholdet i stykker. Når vi gifter os, siger vi "Jeg vil elske og ære dig". Ære bør aldrig tages væk fra kærlighed".

- Hvordan vil du indkorporere fælles bøn i familien i din egen familie, og hvem vil primært motivere den?


"Hmm, det er interessant! Jeg er formentlig den mest ivrige, men Massimiliano er den mest konstante af os. Hvis han har et arbejde at gøre, vil han gøre det. Hvis han beslutter, at vi skal bede om morgenen, vil vi gøre det. Jeg kan også beslutte, at vi skal bede om morgenen, og så alligevel sove mig fra det, men det kan han ikke! Jeg ser, at Helligånden inspirerer mig, men bruger ham som den udførende kraft. Ser du, jeg husker hvordan jeg kom hjem med budskaber fra Jomfru Maria til familien, og jeg kunne sige "Hun ønsker, at vi beder klokken 6.05 om morgenen". Og så var jeg alligevel den, der sov længst, og så ville de andre banke på min dør og sige "Hey, du sagde, at vi skulle vågne, så kom du nu bare op selv!". "


Få automatisk besked om alle nyheder og opdateringer.
Skriv din e-mail adresse i boksen herunder og klik på OK.
Vi udleverer ikke din e-mail adresse til andre.

 
Send forslag og kommentarer til: mail@profeti.dk
 
Nope.dk - Danmarks Effektive Portal