Vickas bryllup
fylder kirken til randen

Det blev et kæmpe tilløbsstykke, da Medjugorjes sidste ugifte seer sagde ja. Forinden havde Vicka sagt dybsindige ord om hvad der skal til, før et ægteskab kan komme til at virke.

23 præster, en tætpakket kirke og hele 1200 gæster til festen dannede en storstilet ramme om den sidste Medjugorje-seers bryllup. Vicka Ivankovic ventede til hun var 37 år, men da hun til sidst sagde ja, skete det også med manér.

Også udenfor kirken var der sort af mennesker, og det var meget bevægende at se Vicka komme til sit bryllup. Seeren, der altid har bjergtaget pilgrimmene, var endnu mere glødende af glæde end normalt. Samtidig var hun fuldkommen rolig, og hun holdt fast ved sin vane og hilste meget hjerteligt på alle. Hun brændte igennem de TV-kameraer, der optog en del af brylluppet.


Fader Jozo Zovko
(til højre på organisationen Children of Medjugorjes foto herunder) læste dagens evangelium, "I er jordens salt og verdens lys" - en meget sigende passage for både Vicka og hendes udvalgte Marijo Mijatovic, der gennem flere år hørte til Fader Slavko Barbarics nærmeste medarbejdere i byen. Vicka skinner meget stærkt, og hendes mand gør meget af det samme. Marijo beviser, at man ikke behøver at være seer for at udstråle blidhed, fred og lys.

Vicka modtog sin daglige åbenbaring i en stille stund alene, før dagen fortsatte med en (selv efter kroatiske forhold) kæmpemæssig fest for 1200 mennesker.

Forinden havde hun og Marijo ved alteret forenet deres hænder på et bryllups-krucifiks. Dette krucifiks bliver så givet en særlig placering i hjemmet, hvor det danner rammen om familiens fælles bøn.

Denne gamle skik afspejler kroaternes viden om, at det indebærer ofre og kors at være gift - men også, at korset er ægteskabets styrke, og at styrken kommer fra korset. Traditionen har fra Medjugorje bredt sig til både USA og resten af Europa.

Et ægteskab uden bøn er dødt


Vicka siger, at hun vil blive ved at stå til rådighed for pilgrimmene præcis så kompromisløst som hidtil. "Jeg har forsøgt at besvare Guds kald ved at videregive budskaberne. I de seneste 20 år har jeg gjort det alene, og intet vil forandre sig bortset fra, at jeg nu vil gøre det i en familiesituation", sagde hun kort før sit bryllup i en samtale med den franske nonne Søster Emmanuel Maillard, der også bor i Medjugorje.

I denne samtale sætter Vicka desuden fingeren på, hvorfor så mange ægteskaber i dag går tabt på gulvet. Hun siger også hvad der skal til, før et ægteskab kan komme til at virke:

"Jeg vil gerne sige til de unge: Vær ikke bange for at forpligte jer på ægteskabet! Men for at være sikker på vejen, er det vigtigste at sætte Gud på førstepladsen, at sætte bøn på førstepladsen. Et ægteskab, hvor der ikke er bøn, er et ægteskab, der ikke holder. Det er tomt. Hvor der er kærlighed, er der alting. Men hvilken kærlighed? Først af alt kærlighed til Gud, dernæst kærlighed til den, som du skal leve sammen med", sagde Vicka få dage før sit bryllup.

"Og så må I ikke forvente, at alt på livets rejse bliver let og rosenrødt. Nej. Når ofre bliver nødvendige, må I altid tilbyde dem til Gud af hele jeres hjerte. Sig hver dag tak til Gud for alt, hvad der er sket den dag.

Det er derfor jeg siger: Kære unge mennesker, kære unge par, vær ikke bange. Gør Gud til den vigtigste i jeres familie, gør Gud til konge i jeres familie. Sæt Gud først, og Han vil velsigne jer. Og ikke bare jer selv, men alle, der kommer jer nær".

Vicka blev desuden spurgt, hvordan man kunne være sikker på at finde den rigtige at gifte sig med:

"Med bøn er det sikkert, at Jesus og Jomfru Maria vil svare dig. Hvis du spørger i bøn, hvad dit kald er, vil Jesus med sikkerhed svare. Men du må ikke forhaste dig! Du må ikke fare for hurtigt frem og sige: ´Han er den rigtige for mig´ til den første, der kommer forbi. Du må tage dig god tid. Bed og vent på Guds tid, som altid er den rigtige tid. Du må være tålmodig og vente på, at Gud sender dig det rigtige menneske", siger hun.

"Tålmodighed er meget meget vigtigt. Vi har det alle med at miste tålmodigheden, og når vi så har taget fejl, siger vi ´Men hvorfor, Gud - den mand var alligevel ikke den rigtige for mig´. Og det er sandt, han var ikke den rigtige for dig, du skulle have været mere tålmodig. Uden tålmodighed og bøn er der intet, der kan virke. Vi har brug for at være meget mere tålmodige, mere åbne for hvad Gud ønsker".

Hvem vil vi gøre tilfreds?

Vicka siger også, at hun ikke spurgte Jomfru Maria til råds før sit bryllup. Selv før en så vigtig beslutning holdt Vicka blot fast ved aldrig at spørge om noget privat - fordi hun efter 20 års daglige åbenbaringer er helt på det rene med, at Jomfru Maria vil fortælle hende alt, hvad hun har brug for at vide. Og desuden af endnu en grund:

"Jamen, ser du, jeg er ligesom alle andre. Gud gav mig fri vilje, og jeg må vælge af hele mit hjerte. Det ville være alt for nemt, hvis Jomfru Maria sagde ´Gør det ene, gør det andet´. Gud har givet os alle store indre gaver, så vi indvendigt gennem bøn kan forstå, hvad Han har forberedt for os", siger Vicka.

"I dag har Gud brug for eksemplet fra gode familier, og jeg tror, at Jomfru Maria ønsker at gøre mig til et eksempel på den måde nu. Men det er ikke primært ved at kigge på andre, at vi vil finde eksemplet, men ved at hver enkelt lytter til Guds personlige kald. Det er det vidnesbyrd, som vi kan give".

"Vi må ikke søge vores egen tilfredsstillelse eller gøre som vi nu selv har lyst til. Nej, vi må gøre hvad Gud ønsker, at vi skal gøre. Nogle gange er vi meget bundet til, hvad vi selv har lyst til at gøre, og vi ser for lidt på, hvad Gud ønsker, at vi skulle gøre. På den måde kan vi leve hele vores liv, tillade tiden at gå og først se til allersidst, at vi tog fejl. Tiden er gået, og vi har intet opnået", siger Vicka.

"Det er i dag, at Gud giver dig øjne i dit hjerte, øjne i din sjæl, så du kan se og ikke spilde tiden. Denne tiden er en nådens tid, men det er også en tid, hvor vi bliver nødt til at vælge og hver dag være mere besluttede på den vej vi har valgt".

 
 

 

Få automatisk besked om alle nyheder og opdateringer.
Tilmeld dig vores nye nyhedsmail på forsiden af
Profetis hjemmeside på www.profeti.dk og klik på OK.
Foreningen Profeti udleverer ikke din e-mail adresse til andre.

 
Send forslag og kommentarer til: mail@profeti.dk
 
Nope.dk - Danmarks Effektive Portal