Medjugorje-præst får
uventet velsignelse af paven

Pavens mangeårige, men hidtil meget stilfærdige støtte til Medjugorjes åbenbaringer bliver for første gang synlig og håndgribelig i form af en skriftlig velsignelse, som polske pilgrimme overrækker en overrasket og synligt berørt Fader Jozo.


Fader Jozo Zovko, Medjugorjes sognepræst da åbenbaringerne begyndte, fik en af sit livs største overraskelser, da polske pilgrimme besøgte ham sidst i august: Blandt polakkerne var en af Pave Johannes Paul IIs nærmeste medarbejdere, der på pavens vegne overrakte Fader Jozo en særlig apostolisk velsignelse.

Mens det længe har været kendt, at paven i al stilfærdighed støtter Medjugorje og formentlig endda anser byens åbenbaringer for klart de vigtigste i vor tid, er det første gang, at hans støtte bliver håndgribelig og synlig for alle. Det sker med denne skriftlige velsignelse, der på dansk har ordlyden "Fra hjertet giver jeg en særlig apostolisk velsignelse til Fader Jozo Zovko, og jeg nedkalder en ny udgydelse af nåde og himmelske gaver samt den fortsatte beskyttelse fra Den velsignede Jomfru Maria".

Forstår man fuglenes sprog i denne sag, vil man særligt hæfte sig ved ordlyden "...den fortsatte beskyttelse", hvad der ganske klart indikerer pavens opfattelse af, at Fader Jozo og Medjugorje altid har nydt Jomfru Marias beskyttelse. Det var da også en synligt berørt Fader Jozo, der kommenterede velsignelsen over for det kroatiske dagblad Vercernji List.

"Jeg har fået hundredevis af gaver og taksigelser, men ingen, der kan sammen- lignes med denne. Jeg er overrasket på den allermest behagelige måde", sagde Fader Jozo til avisen.

Velsignelsen blev overbragt af Krystina Gregorezyk, der organiserer pilgrimsrejser og mødte paven før et besøg i Medjugorje.

Hun sagde, at paven desuden havde givet udtryk for, at han er taknemmelig for Fader Jozos apostolat for Medjugorje og for alt hvad Fader Jozo har gjort indtil nu.

Ifølge Krystina Gregorezyk var paven for sin del lykkelig for at kunne give Fader Jozo dette synlige tegn på sin støtte.


Før deres rejse til Medjugorje havde både Krystina Gregorezyk og flere andre polakker spist morgenmad med paven, og ifølge Gregorezyk havde Johannes Paul II stillet mange spørgsmål om Medjugorje, ligesom han havde været glad for at høre de vidnesbyrd fra byen, som polakkerne kunne give videre til ham.

"Vort Polen er taknemmelig for hvert eneste ord og for alt hvad du har gjort for os", sagde Krystina Gregorezyk desuden til Fader Jozo.

Spørgsmålet er dermed, hvad Fader Jozo helt præcist har gjort for Polen? Og svaret er det enkle, at han aldrig har gjort noget andet end at formidle Jomfru Marias budskab fra Medjugorje. Det har han til gengæld gjort om og om igen i nu mere end to årtier i alt, og det var for denne kæmpe indsats, at paven gav sin særlige apostoliske velsignelse.


Få automatisk besked om alle nyheder og opdateringer.
Skriv din e-mail adresse i boksen herunder og klik på OK.
Vi udleverer ikke din e-mail adresse til andre.

 
Send forslag og kommentarer til: mail@profeti.dk
 
Nope.dk - Danmarks Effektive Portal